Get up and sing!

Op het podium staan en het publiek toezingen, dat is toch het allermooiste wat er is! De afgelopen jaren heeft Janneke op vele prachtige plekken mogen zingen en aan geweldige projecten mee mogen werken.

Een paar highlights; het winnen van het Friese ‘LIET’ met eigen band ‘Equal Souls’ (2011) – in 2022 reist ze als jurylid voor Friesland af naar de internationale finale in Denemarken- , de theaters afreizen met het Noord Nederlands Orkest, Angela Groothuizen, Charly Luske en Joost Marsman in ‘Soldaat van Oranje’ (2012), de shows ‘NNO loves ABBA’, samen met het Noord Nederlands Orkest, Loïs Lane en Christan Grotenbreg (2014), Ambassadeur van de vrijheid op 5 mei 2014 met haar band ‘Janice’ (2014), de theater- en slotconcerten van de Sneekweek met ‘De Basic Bigband’, het jubileumconcert van ‘De Basic Bigband’ met Charly Luske, Madeline Bell en Maaike Kampen (2017), Ambassadeur van de vrijheid met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht (2018) en de shows van ‘Kerst met De Kast’ (2017, 2018, 2019).

Janneke is als zangeres te boeken voor orkest, korps, (big)band of als duo met een gitarist of toetsenist.
Ook als presentatrice of in theaterstukken staat Janneke graag op de bühne.
*In mei/juni/juli ’22 was Janneke te horen als verteller in ‘Uitgesteld Geluk’ (UNESCO City of Literature).
In september ’22 speelt ze een hoofdrol in theatervoorstelling ‘Ut Liwwadder Bieroproer’ in het centrum van Leeuwarden. Verder zingt ze dat jaar in het Grachtenconcert (als afsluiter van het UIT-festival in Sneek) met de BASIC BIGBAND XL, GalaConcerten in Theater Sneek en in diverse (Kerst)concerten met diverse korpsen, brassbands en bigbands.

JANICE

Momenteel is Janneke als JANICE weer aan het schrijven geslagen en brengt ze in augustus ’21 het lied ‘Sjoch Op’ uit. Een Friese versie (tekst Sytse Broersma) van het eerder verschenen ‘Wake Up’; een lied waarin je moed wordt ingesproken. Voor als je het even wat minder gaat..

In november ’21 volgt ‘Myn Moaiste Dream’ – een nieuw opgenomen versie van het eerder verschenen lied dat ze voor haar man schreef.

Kinderliedjes

Voor diverse projecten schreef Janneke met veel plezier kinderliedjes.

Denk aan de Fryske Berneapp ‘Hantsjes yn’e hichte’ (Afûk), waar ze samen met Cor Bakker in te zien is. Ook schreef en zong ze liedjes voor de digitale muziekmethode van 123Zing.
In 2019 kwam het 2e deel van het boek ‘It Grutte Foarlêsboek’ (Afûk) uit waarin een verhaal en 2 liedjes van Janneke staan en zong ze in 2020 diverse liedjes in voor de gelijknamige app.
Voor de Friese versie van de interactieve stempelkist van Heutink (in samenwerking met Provinsje Fryslân), sprak ze in 2020 honderden woorden en zinnen in.

In 2021 schreef ze een voorstelling voor jonge kinderen. Deze speelde ze in diverse bibliotheken en kinderopvangcentra ter ere van het jubileumjaar van Tomke – 25 jaar.
Begin 2022 speelt ze een nieuwe voorstelling over Fantasie die ze schreef, in opdracht van een tal bibliotheken in Noord Fryslân, naar aanleiding van de Nationale Voorleesweken.
In september ’22 speelt ze een nieuwe ronde TomkeTour in bibliotheken; ‘By Tomke Thús’. Die ze aftrapt op de gezellige TomkeDei bij Paviljoen MEM.

Janneke Brakels