Get up and sing!

Op het podium staan en het publiek toezingen, dat is toch het allermooiste wat er is! De afgelopen jaren heeft Janneke op vele prachtige plekken mogen zingen en aan geweldige projecten mee mogen werken.

Een paar highlights; het winnen van het Friese ‘LIET’ met eigen band ‘Equal Souls’ (2011) – in 2022 reist ze als jurylid voor Friesland af naar de internationale finale in Denemarken- , de theaters afreizen met het Noord Nederlands Orkest, Angela Groothuizen, Charly Luske en Joost Marsman in ‘Soldaat van Oranje’ (2012), de shows ‘NNO loves ABBA’, samen met het Noord Nederlands Orkest, Loïs Lane en Christan Grotenbreg (2014), Ambassadeur van de vrijheid op 5 mei 2014 met haar band ‘Janice’ (2014), de theater- en slotconcerten van de Sneekweek met ‘De Basic Bigband’, het jubileumconcert van ‘De Basic Bigband’ met Charly Luske, Madeline Bell en Maaike Kampen (2017), Ambassadeur van de vrijheid met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht (2018) en de shows van ‘Kerst met De Kast’ (2017, 2018, 2019).

Janneke is als zangeres te boeken voor orkest, korps, (big)band of als duo met een gitarist of toetsenist.
Ook als presentatrice of in theaterstukken staat Janneke graag op de bühne.
*In mei/juni/juli ’22 was Janneke te horen als verteller in ‘Uitgesteld Geluk’ (UNESCO City of Literature).
In september ’22 speelde ze een hoofdrol in theatervoorstelling ‘Ut Liwwadder Bieroproer’ in het centrum van Leeuwarden. Verder zong ze dat jaar in het Grachtenconcert (als afsluiter van het UIT-festival in Sneek) met de BASIC BIGBAND XL, GalaConcerten in Theater Sneek en in diverse (Kerst)concerten met diverse korpsen, brassbands en bigbands.
In april ’23 presenteerde ze de finale van de Verkiezing van de Friese Onderneming en zong ze tijdens het Boksgala ‘Knokken met je hart’.

JANICE

Janneke is als JANICE weer aan het schrijven geslagen; in augustus ’21 bracht ze het lied ‘Sjoch Op’ uit. Een Friese versie (tekst Sytse Broersma) van het eerder verschenen ‘Wake Up’; een lied waarin je moed wordt ingesproken. Voor als je het even wat minder gaat..

In november ’21 volgde ‘Myn Moaiste Dream’ – een nieuw opgenomen versie van het eerder verschenen lied dat ze voor haar man schreef.

Kinderliedjes

Voor diverse projecten schrijft Janneke met veel plezier kinderliedjes.

Denk aan de Fryske Berneapp ‘Hantsjes yn’e hichte’ (Afûk), waar ze samen met Cor Bakker in te zien is. Ook schreef en zong ze liedjes voor de digitale muziekmethode van 123Zing.
In 2019 kwam het 2e deel van het boek ‘It Grutte Foarlêsboek’ (Afûk) uit waarin een verhaal en 2 liedjes van Janneke staan en zong ze in 2020 diverse liedjes in voor de gelijknamige app.
Voor de Friese versie van de interactieve stempelkist van Heutink (in samenwerking met Provinsje Fryslân), sprak ze in 2020 honderden woorden en zinnen in.

In 2021 schreef ze een voorstelling voor jonge kinderen. Deze speelde ze in diverse bibliotheken en kinderopvangcentra ter ere van het jubileumjaar van Tomke – 25 jaar. Daarna volgden meer voorstellingen die speelden in de Friese bibliotheken.
*Janneke schrijft ook ‘mini-voorstellingen’ op maat die ze dan komt spelen bij jouw peuteropvang of bibliotheek! Informeer gerust naar de mogelijkheden.

The Lady Lights

Als The Lady Lights spelen Anne, Maaike en Janneke in de kersttijd een spetterende kerstshow op jouw (kerst)borrel, diner, bedrijfsfeest of in jouw theater.

The Lady Lights zetten bekende kerstclassics in een nieuw licht. Met het thema ‘Light it up!’ worden oude en nieuwe kersthits op een prachtige, krachtige, melodieuze en swingende manier ten gehore gebracht.

Te boeken in zowel kleine als grote formatie. Informeren naar de mogelijkheden kan gedurende het hele jaar 🙂 ~ www.ladylights.nl

Janneke Brakels